Jett Rebel

Hits For Kids

blijven staan |  weken | Release: 31-10-2014 | Label: Music On Vinyl

'Alles wat je hoort ben ik.’ Op Hits For Kids, zijn eerste echte album (binnenkomer Venus & Mars was een vingeroefening, twee samengevoegde EP ’s), toont Jett Rebel zijn werkelijke gezicht en zijn immense talent voor pure, intense pop.

Alles op het album is door hem gecomponeerd, geschreven en ingespeeld. Met alles bedoelen we dan ook echt alles: drums, bas, gitaar, zang, piano, orgel, accordeon, synthesizer, conga’s, mandoline, ja zelfs fluit en saxofoon. Nou, oké, hier en daar hoor je vogeltjes fluiten. Het zijn de vogeltjes in Soesterberg, waar hij in eenzaamheid, vaak ’s nachts, omringd door het duistere woud, vol overgave aan Hits For Kids heeft gewerkt.

De plaat bevat veertien psychedelische popnummers, die bulken van de melodie en groove. Toegankelijk zijn de liedjes altijd, virtuoos ingevuld eveneens. Maar – niet onbelangrijk – ze zijn ook hoogst emotioneel. Want Hits For Kids is niet alleen 100 % Jett Rebel. De luisteraar krijgt er ook 100 % Jelte Tuinstra bijgeleverd. Een drieëntwintigjarig jongen uit Baarn. Gezegend met een buitengewone aanleg voor muziek, maar als persoon ook kwetsbaar en gevoelig. Lang niet zo zeker van zichzelf in het leven - en de liefde – als het flamboyante podiumdier Jett Rebel doet vermoeden .

Bron: jettrebel.nl