De LP keuze van

Dick Hovenga

dickhovenga

In een platenshop begonnen, bij platenmaatschappijen gewerkt en daarna eigen platen en distributielabels gerund. Vervolgens doorgestart als recensent van Album van de Week en geschreven bij mediamagazine Mega Media. Als journalist betrokken bij magazines als OOR, Jazz magazine/Jazzism en vele andere magazines. Vanaf de oprichting ruim 10 jaar (110 edities) verantwoordelijk geweest voor de muziekpagina in Linda. Als mede-initiatiefnemer de muziekpagina's van nu.nl gestart.
Vijf jaar geleden het onafhankelijk online muziek magazine www.writteninmusic.com mede opgericht. Een magazine dat ondertussen vele journalisten heeft en als één van de belangrijkste online muziekmagazines in het Nederlandse taalgebied wordt gezien.

De LP keuze van Dick

losbelkins

Onder de volledige titel Peru Bravo – Funk, Soul & Psych From Peru’s Radical Decade is het tweede album verschenen van het geweldige Tiger’s Milk, een jong platenlabel georiënteerd op de muziek uit Peru die vanuit Londen opereert.

Eigenaar Martin Morales en Latijnse muziekfanaat Duncan Ballantyne hebben na het succes van Peru Maravilloso, de briljante Peruaanse souljazz verzamelaar van vorig jaar, met Peru Bravo wederom een prachtige verzamelaar vol heerlijk obscuur materiaal weten samen te stellen.
De sfeer is deze keer meer gitaar gedreven en dat is niet raar als met de ‘radical decade’ de late jaren 60, vroege jaren 70 wordt bedoelt. Met dikke funk en soul doorweven klinken de psychedelische tracks van ondermeer Traffic Sound, Black Sugar, Thee Image en Los Destellos super aanstekelijk. De verrassende covers van Steppenwolf’s Sookie Sokie, Hendrix’s Hey Joe en The Meter’s Cissy Strut zijn een absolute extra. Geweldige verzameling weer!
Platenlabel Tiger’s Milk is gekoppeld aan de Peruviaanse restaurants Ceviche (Soho) en Andina (Shoreditch). Door Time Out werd de Peruviaanse keuken uitgeroepen tot ‘the kitchen to watch in 2014’.

Over het vinyl:
Peru Bravo is uit in een dubbele vinylversie met een mooi dik kartonnen klaphoes. Aan de binnenkant van de hoes veel foto’s en een duidelijk omschrijvende tekst over waar de songs en bands vandaan komen. Daarnaast staat er ook nog een stuk over de ontstaansgeschiedenis van de psychedelische muziek in Peru op. In het album zit een kaartje met de link om het album ook digitaal vast te leggen.

Various Artists – Peru Bravo (Tiger’s Milk)

tigersmilk