Over Vinyl50

Contact:
info@vinyl50.nl
0566-840001

Het vinylplatform van Nederland


start-vinyl50-met-advisser

Sinds 13 oktober 2014 bestaat er weer een officiële albumhitlijst op basis van alleen LPverkopen: de Vinyl50! Vinyl50 publiceert wekelijks op de woensdag een onafhankelijk verkoopoverzicht en is daarnaast hét vinylplatform van Nederland, met een informerend en interactief karakter. 

Vinyl50 bestaat uit een prachtig team vinylofielen; we stellen ons graag voor!

Peter_Funcke

Peter Funcke

Peter Funcke is al vanaf 1999 werkzaam in de muziekbranche: management, consultancy, communicatie en PR. In 2014 bedacht hij dat het tijd werd voor een albumlijst puur op basis van vinylverkopen, die was er al sinds 1986 niet meer geweest terwijl met name de laatste jaren de consument het vinyl (weer) (her)ontdekt! Peter is als het ware een spreekwoordelijke duizendpoot binnen Vinyl50.

Mariska_Tuinier

Mariska Tuinier

Mariska Tuinier is zakenpartner van Peter Funcke en heeft tevens jarenlange ervaring op diverse vlakken in de muziekbranche. Tegenwoordig werkt ze deels bij Poppodium Iduna. Mariska is als het ware ‘partner in crime’ met het bedenken en opzetten van de Vinyl50. Nu doet zij grotendeels de eindredactie en is spin in het web van vinyl50.

bauke boonstra

Bauke Boonstra

Bauke Boonstra is zijn hele leven al vinylofiel! Bovendien ex-collega van Peter Funcke, jarenlange ervaring op cijfermatig vlak in de muziekindustrie en dus met een enorm muziekhart! Bauke stelt wekelijks de Vinyl50 samen; door het oerwoud van alle verkoopdata heen weet hij zeer nauwkeurig wekelijks een betrouwbare lijst samen te stellen op basis van de fysieke vinylverkopen van de winkels die bij ons zijn aangesloten.

dennis dekker

Dennis Dekker

Dennis Dekker is eigenaar van het bedrijf Media Magneet. Bij dit mediabureau is hij actief als (online) tekstschrijver, journalist en fotograaf. Dennis is zoals hij zelf gekscherend zegt ‘dol op hobby’s’. Naast fotograferen, hardlopen en mountainbiken, speelt hij in een band, luistert ook graag naar muziek en bezoekt frequent concerten en festivals. Voor Vinyl50 schrijft hij albumrecensies en verhalen.

dickhovenga_crop

Dick Hovenga

In een platenshop begonnen, bij platenmaatschappijen gewerkt en daarna eigen platen en distributielabels gerund. Vervolgens is Dick als muziekjournalist bij diverse media zoals bijvoorbeeld OOR, Jazzism en Linda Magazine betrokken geweest en heeft hij online muziekmagazine writteninmusic.com mede opgericht. Voor Vinyl50 levert Dick regelmatig zijn bijdrage in de vorm van vinylrecensies.

HarryPrenger-twitterprofielfoto

Harry Prenger

harryprenger.wordpress.com
Blijvend nieuwsgierig naar goede muziek. Bij voorkeur op plaat, sinds halverwege de jaren zeventig, toen vinyl nog lp werd genoemd. Blijvend op zoek naar remedies tegen de verstikkende deken van braafheid in de meeste huidige popmuziek. Medicijn: Bob Dylan, film, beeldende kunst, literatuur. “Er bestaan geen feiten, alleen interpretaties” – Friedrich Nietzsche.

edgar kruize

Edgar Kruize

edgarkruize.nl
Al zo’n twintig jaar (freelance) schrijver over muziek en de muziekindustrie voor diverse magazines. Tevens auteur van boeken over de Edisons, 50 jaar hitparade en de Top 2000. Opgegroeid met vinyl, kortstondig naar cd overgestapt, maar sinds 1994 weer ‘om’. Niet te zuinig op collector’s items. Muziek moet gedraaid worden!

tomhager

Tom Hager

Al bijna 10 jaar actief als grafisch vormgever en een fervent platen en cassette fanaat. Tom ontwerpt voor Vinyl50 de wekelijkse top10 posters en in zijn vrije tijd struint hij platenzaken af op zoek naar goede deals. Naast dit alles is hij al sinds hij een potlood beet kon houden aan het tekenen en sinds een paar jaar doet hij er ook fotografie bij. Dit alles heeft hij onder de naam TheoGram verzameld. Benieuwd naar wat Tom allemaal maakt naast de posters? bekijk de facebookpagina http://facebook.com/TheoGramArt

IMG-20160425-WA0002

Stefan Sjoers

Schrijven en muziek luisteren zijn de beide passies van Stefan Sjoers. Die combineert hij niet alleen bij het schrijven van recensies voor Vinyl50, maar ook als muziekjournalist bij o.a. Lust For Life Magazine en Musicmaker. Heeft een zwak voor zo slecht mogelijke 80’s-synthpop, maar is verder best aardig.

Join us!

Voor Vinyl50.nl zijn we altijd op zoek naar creatief talent die ons team wil komen versterken! Ben jij een talentvolle schrijver, vormgever, fotograaf of socialmediafanaat en ben jij geïnteresseerd om bij te dragen aan ons vinylplatform? Schroom dan niet te informeren naar de mogelijkheden, of meld je gelijk aan door een mailtje te sturen naar: info@vinyl50.nl

Alle vacatures zijn op vrijwillige basis, maar bieden je een mooie kans je CV uit te bereiden, je netwerk te vergroten en interessante events mee te maken/ LP’s te recenseren!

Meer weten?